8 Martie – Ziua Internațională a Femeii

8 Martie

8 Martie – Ziua Internațională a Femeii, este o sărbătoare care pune în lumină realizările sociale, economice, culturale și politice ale femeilor. Această zi marchează, de asemenea, un îndemn la acțiune pentru accelerarea demersurilor în ceea ce privește egalitatea drepturilor femeilor.

Ziua Internațională a Femeii își are originile la începutul anilor 1900 – o perioadă de puternică dezvoltare, dar și plină de turbulențe în lumea industrializată, care a înregistrat o creștere a populației în plină expansiune și apariție a ideologiilor radicale. Ziua internațională a femeii este o zi de sărbătoare colectivă și un apel pentru egalizarea drepturilor. Ziua Internațională a Femeii nu are o origine unică, ci este rezultatul unui efort comun dintre guverne, ONG-uri, carități, corporații, instituții academice, rețele sau mijloace mass-media. Multe organizații declară o temă anuală care sprijină cauza lor specifică, iar unele dintre acestea sunt adoptate pe scară largă.

“Povestea luptei femeilor pentru egalitate nu aparține unei singure feministe sau vreunei organizații, ci eforturilor colective ale tuturor cărora le pasă de drepturile omului”, spune feminista de renume mondial, jurnalistă și activistă social și politic Gloria Steinem. Astfel, Ziua internațională a femeii este despre egalitate, reflecție și sprijinirea drepturilor femeilor.

8 martie este sărbătorită în numeroase țări din întreaga lume, o zi în care oamenii își exprimă respectul pentru persoanele de sex feminin din viața lor, oferindu-le flori, cadouri, sau pur și simplu bucurându-se de compania lor la o cină în familie sau la o petrecere. Este o ocazie deosebită de a avea câteva momente de relaxare la locul de muncă, de a cunoaște mai bine colegii, sau pentru a petrece câteva ore împreună cu familia sau persoana iubită

Bucharest by Car prețuiește experiența ta, mai ales cu ocazia unor zile speciale, așa că suntem pregătiți pentru tine cu o gamă completă de servicii:  autoturisme private cu șofer pentru evenimente sau excursii, transfer aeroport sau interurban și multe altele, pentru a transforma aceste zile în momente perfecte, de neuitat!

Distribuiți acest articol...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn