Lucruri interesante despre România

România

Dacă îți este greu să te decizi în legătură cu următoarea locație de vacanță, am putea avea o sugestie! România este un mic paradis din sud-estul Europei.

România nu este o țară atât de bine cunoscută, dar este cu siguranță una din cele mai interesante de vizitat. Mai jos avem câteva fapte semnificative despre această țară uimitoare:

  1. “România” – Numele provine de la cuvântul latin “Romanus”, “cetățean al Imperiului Roman.” Este una dintre foarte puținele țări din zilele noastre care încă își mai arată moștenirile din vechiul Imperiu Roman.
  2. Cele mai vechi fosile umane europene datate în mod corect, până în prezent, au fost descoperite în 2002, în sud-vestul României (Peștera cu Oase). Fosilele sunt estimate la o vechime de 37.800 – 42.000 de ani. Țara literalmente mustește de istorie.
  3. Cu o suprafață de 238.391 kilometri pătrați, România este cea mai mare țară din Europa de Sud-Est. Este de aproximativ aceeași dimensiune ca și Regatul Unit și puțin mai mică decât statul american Oregon.
  4. Munții Carpați găzduiesc unul dintre cele mai mari ecosisteme păduri din Europa. 400 specii unice de mamifere, inclusiv capra neagră, sau ursul carpatin, pot fi găsite pe teritoriul Munților Carpați. 60% din populația europeană de urși bruni trăiește în Munții Carpați.
  5. În interiorul Salinei Turda, situată în Transilvania, România, se află cel mai mare muzeu minier de sare din lume. Stabilită inițial în secolul al 17-lea, mina masivă a fost săpată fără utilizarea explozivilor. Vizitatorii sunt invitați să coboare aproape 200 de metri sub pământ pentru a admira istoria comerțului cu sare.
  6. Motorul cu reacție utilizat de avioanele moderne a fost de fapt creația inventatorului român Henri Coandă. Un britanic este cunoscut în mod oficial ca inventator și pentru construcția inițială a motorului, dar modelul acestuia a fost bazat pe designul inițial Coandă.Nu te-am convins încă? Citește tot articolul AICI și pregătește-ți bagajul!
Distribuiți acest articol...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn