TOP 3 informații interesante pe care nu le știai despre MERCEDES-BENZ!

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz reprezintă una dintre cele mai importante companii din lume, cu o istorie bogată și plină de evenimente care au marcat evoluția automobilistică și nu numai! 

Mercedes-Benz a surescitat de ani buni curiozitatea atât a fanilor, cât și a celor dornici să afle mai multe detalii despre istoria unei adevărate legende, așa cum este considerată această companie. Și, pentru că la Bucharest by Car folosim și avem foarte mare încredere în aceste automobile, ne-am gândit să vă oferim și un top 3 informații interesante despre compania germană,, invitându-vă să le citiți pe următoarele 17 pe site-ul celor de la Automarket.

  1. Mulți s-au întrebat de-a lungul timpului ce reprezintă sigla Mercedes-Benz. Ei bine, aceasta are o semnificație importantă, fiind simbolul celor trei spații pentru care compania germană produce motoare: sol, apă și aer. Sigla de acum este cea de-a șasea versiune, apărând pe fiecare produs al acestei mărci începând cu anul 1910.
  2. Deși s-a crezut pentru o bună bucată de timp că numele companiei Mercedes ar fi numele fiicei lui Karl Benz sau a lui Gottlieb Daimler, această presupunere este una eronată! Primul automobil creat de Benz-Daimler se numea de fapt 35 HP, însă un alt afacerist, pe numele său  Emil Jellinek, a cumpărat în jur de douăzeci în schimbul redenumirii acestora după fiica sa: Mercedes Jellinek.
  3. Deși astăzi existența automobilelor electrice nu mai este nici o utopie, nici un moft, iată că Mercedes-Benz a făcut istorie și în acest domeniu! În anul 1975, compania a lansat primul autobuz 100% electric, denumit O3015. Deși a fost folosit în principal în orașul Esslingen, creația germană a fost testată și în alte orașe precum Stuttgart, Esslinge și Wesel.

Dacă sunteți curioși să aflați mai multe și despre ce se întâmplă cu Mercedes-Benz în prezent, vă recomandăm să citiți în secțiunea de știri a BucharestbyCar.ro și articolul: GROW UP – Cea mai complexă campanie de promovare a MERCEDES-BENZ de până acum!

Distribuiți acest articol...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn